The rules of attraction



The rules of attraction är berättelsen om ett antal ungdomar som går på universitetet. Var och en har sina egna problem av varierande storlek. Varje person berättar sin egen historia som på något sätt hör ihop med den andra huvudkaraktärernas. Paul är gay och intresserad av en kille som heter Sean, men trots Pauls tappra försök tycks Sean inte märka dem. Sean har ekonomiska problem och säljer knark för att tjäna ihop lite extra pengar. Han börjar få anonyma kärleksbrev från en tjej, och han tror att det är Lauren. Sean gillar Lauren mer och mer. Lauren däremot, är intresserad av Victor, som är på resa i Europa. Problemet är att Victor inte ens vet vem hon är. Det hela kan sammanfattas med att alla gillar någon som inte delar de känslorna.

Filmen känns ungefär som ett urdrag ur en genomsnittlig ungdoms liv. Triangeldrama och kaos, kärlek och besvikelse i en enda stor röra. Man känner hela tiden av den typiska osäkerheten som finns hos unga människor, även hos dessa rollfigurer. De ställs inför valet att visa sina känslor, och riskera att få kalla handen eller att hålla allt inom sig. Precis som det är i livet, man måste ta beslut, utan att riktigt veta hur de kommer att påverka en själv eller andra.

The rules of attraction är egentligen inte en särskilt bra film, men händelserna i filmen känns som att de mycket väl skulle kunna inträffa. Hela storyn känns lite överdriven men samtidigt realistisk, vilket gör att man tar till sig den. För det känns möjligt att man skulle kunna uppleva samma känslor eller situationer själv, vid något tillfälle.

En sak som förvånade mig dock, var att det fanns 3-4 skådelspelare som jag kändes igen sedan tidigare, men igen av dem var särskilt bra i sina roller. Dessutom hade samtliga av dessa bara biroller, så jag antar att den här spelades in innan deras kariärrer tog fart på riktigt.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0