Step up


En annan av mina favoriter bland filmer är Step up, en riktigt mysig feel-good-film. Först och främst måste jag bara säga att jag älskar introt på filmen, kontrasten mellan streetdansarna och de som dansar balett, är så snygg. Självklart är alla otroligt duktiga på att dansa, och det är fantastiskt att se professionell dans. Förutom att Step up handlar om dans i allmänhet, ligger mycket fokus på kärlek. Om det inte vore för dansinslagen, skulle Ste up vara en riktiggt sterotypisk kärlekskomedi med lite drag av Romeo & Julia.

Huvudpersonerna i filmen är Tyler och Norah, som har växt upp under olika förhållanden. Tyler är adopterad, bor i ett slumliknande område, dansar straeetdance och går i vanlig skola i sitt område. Norah däremot, bor tillsammans med sin mamma i ett fint kvarter och hon studerar dans vid en Marylands konstskola. När Tyler åker fast efter att ha gjort sig skyldig till både inbrott och skadegörelse, på just Marylands konstskola, döms han till samhällstjänst på skolan. Det är där han möter Norah för första gången, även om de till början inte pratar med varandra. Men när Norahs danspartner till examensshowen skadar sig, erbjuder sig Tyler att ställa upp som stand-in. Och denna händelse leder till att de sakta lär känna varandra bättre...

Både under tiden och efter att man ser den här filmen, önskar man att man själv kunde dansa lika bra som de i filmen. Dessutom blir man väldigt peppad på att hoppa upp och börja dansa själv, för det är den sinnesstämmningen man får utav att se Step up. Man blir glad och får en adrenalinkick av all positiv feeling filmen utstrålar. Filmen blir inte heller sämre av att Channings Tatum(Tyler) är väldigt snygg, välstränad och kan dansa väldigt bra! Step up är en perfekt film att se på en dejt, och om man söker ett budskap i filmen, är det nog att kärleken vinner över allt. Även över klassskillnader!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0