Sin City


Sin City är verkligen en unik film, och det är den enda jag har sett som är svart-vit bortsett från ett fåtal detaljer. Till exempel kan allt i en scen vara svart-vitt, förutom en ögonen på en tjej, som är blå. Eller en klänning som är röd trots att inget annat visas i färg. Det är det coola med Sin City, att de framhäver detaljer i filmen genom att låta de behålla sin ursprungliga färg, till skillnad från resterande. Filmen innehåller mycket våld, men även en hel del anspelningar på sex. Dessa två saker är det genomgående temat för Sin City. Dock känns det brutala våldet inte lika brutalt då allt blod är "svart" istället för rött.

Sin City består inte av en historia, utan flera mindre, som flätas ihop på slutet. Varje liten berättelse är som en pusselbit som tillsammans med de andra bildar en helhet, och den stora bilden kan urskiljas. Att förklara vad filmen egentligen handlar om är svårt, utan att berätta för mycket. Men det ligger mycket fokus på hämd & rättvisa, där varje ond handling besvaras med en minst lika ondeskull, om inte värre. Mestadels är det tjejer i filmen som utsätts för hot & våld av elaka män, och till deras räddning kommer andra män som hämnas på de första. Resultatet blir en virvelvind av hämnd, ondska & blodigt våld.

På något sätt påminner Sin City mig om Watchmen, och det kanske beror på att båda är baserade på serier. Fast det beror nog inte bara på det, utan det är också sättet filmen är gjord på. Starka färger och fokus på detaljer.

Filmen är framförallt bra gjord och det är snyggt med "colorsplash"effekterna, och bara de sakerna i sig, gör att filmen är värd att se. Även handlingen är bra, det gäller bara att se den röda tråden. Det kan vara lite knepigt inledningsvis, men efter ett tag börjar man sakta men säkert förstå hur saker och ting hör ihop.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0