Requiem for a dream


En av mina favoritfilmer är utan tvekan; Requiem for a dream. Droger är ett övergripande tema och filmen handlar om hur droger plötsligt kan förstöra en persons tillvaro. Det finns inte bara en huvudperson i filmen, utan flera, och deras respektive historier är alla sammanlänkade på något sätt. Harry är killen som börjar tillfälligt sälja knark för att tjäna snabba pengar tillsammans med kompisen Ty. Harrys flickvän Maryannehar planerar att öppna en egen klädbutik och sälja egendesignade kläder. Den sista nyckelpersonen är Harrys mamma, Sarah, som är änka efter maken Seymours bortgång. Hennes höjdpunkt på dagen är att titta på favoritprogrammet på tv, och hennes största dröm är att få delta i showen. En rad olika händelser inträffar och påverkar dessa människors liv och sakta börjar deras tillvaro förändras.

Det bästa med Requiem for a dream är nog inte handlingen i sig, som kan uppfattas som rätt deprimerande, utan det finns en del andra saker bidrar till att jag gillar den. Soundtracket till exempel är väldigt bra, samt sättet scenerna filmats på. dessutom gillar jag alla små detaljer i filmen, som verkligen höjer kvaliteten på hela filmen. Till exempel de små klippen som visas varje gång någon tar knark, eller scenen då Sarah testar sin nya "grapefrukt-diet".

Om man har svårt för tragiska saker och filmern där inte allt är glittrande, glatt och positivt, ska man nog inte se Requiem for a dream. Men om man utan problem kan tänka sig att se en film som skildrar verklighetstrogna scener ur en relativt mörk vardag, kan man nog se det vackra i Requiem for a dream. En film där verkligheten är mörk och skoningslös och tillvaron sakta faller samman under filmens gång. Sagor har ofta vackra slut, men det är inte alltid så det fungerar i verkliga livet!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0