Mean Girls 2

 

Trots namnet har Mean Girls 2 inte mycket att göra med orginalet, Mean Girls. Den enda gemensamma nämnaren är att båda filmerna utspelar sig på samma skola och skolans rektor återfinnes både i ettan & tvåan. Precis som Grease & Grease 2, där det bara är själva skolan som möjliggör att uppföljaren kan kallas en 2a på orginalet.

Likt ettan är Mean girls 2 en film om en tjej som är ny på skolan, och inte riktigt känner till de "sociala regler" som gäller där. Jo bor ensam med sin pappa, eftersom hennes mamma sedan länge är död. De flyttar runt en hel del, på grund av hennes pappas jobb. Jo är en typisk pojkflicka, som både gillar att meka med bilar och att klä sig i "tuffa" kläder. Hennes stora dröm är att bli arktiekt, och när hon får ett annorlunda förslag som kan hjälpa henne på vägen, tar hon chansen. Men konsekvenserna blir större än hon kunnat ana, när allt kommer fram i ljuset! Annars är Mean Girls 2 väldigt typisk för sin genre, det finns spirande förälskelser, det finns ondskefulla, populäraoch till synes perfekta tjejer och det finns gott om hämnd.

Det märks att skaparna av filmen försökt göra Mean Girls 2 lite mindre klyschig och förutsigbar, än många andra "highschool-komedier", och det uppskattar jag. Jo känns varken överdrivet exotisk och speciell, eller överdrivet mainstreem. Hon är liksom trovärdig som karaktär, enligt mig. Hon bara är som hon är, och står för det. Även om det blir lite väl mycket fokus på att hämnas i slutet,tycker jag filmen är bra. Den fyller inget tomrum i filmvärldem, men den klarar av att underhålla på ett bra sätt. Utan att bli för sockersöt, rosa & sliskig.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0