Erin Brockovich


En amerikansk dramafilm med Julia Roberts i huvudrollen som Erin. Erin är en ensamstående, arbetslös mamma som efter lite övertalning lyckas få jobb på en advokatfirma. Av en slump upptäcker hon att det är något skum med en fastighetsaffär, vilket i sin tur leder till upptäckten att ett stort företag fördömer dölja att de förgiftat vattnet i en stad. Tillsammans med chefen tar Erin upp kampen för rättvisa gentemot de drabbade. Filmen är baserad på en sann historia. J

ag tror budskapet med filmen är att man ska kämpa för det man tror på. Vilket Erin gör, till 100 %! Det är otroligt fascinerade med människor som verkligen engagerar sig och brinner för sin sak. Sådana människor behövs verkligen, även utanför filmens värld. Jag tyckte om den här filmen, för den känns så hoppfull. Trots att hon stöter på motstånd och svårigheter get Erin aldrig upp, utan hon fortsätter jobba mot sitt mål - rättvisa. Julia Roberts är en duktig skådespelerska och hon känns både trovärdig och övertygande i sin roll.

Dramafilmer brukar ofta ha en sorgsenhet över sig, och det har även den här. Men det är därför dramafilmer är sevärda, de ligger nära verkligheten, till skillnad från komedier och actionfilmer.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0